czwartek, 29 września 2011

Sernik z rosą.


Sernik jest idealnym ciastem nie tylko na święta. A sernik z rosą, to "okaz", który się zawsze udaje.
Jest bardzo puszysty i wyrośnięty. Wygląda cudownie, a smakuje jeszcze lepiej :-)

Składniki potrzebne do przyrządzenia:
Ciasto:
  • 3 szkl. mąki 
  • 1 margaryna
  • 3 żółtka
  • 1/2 szkl. cukru
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy

Masa:
  • 3 kostki sera śmietankowego
  • 3 całe jaja
  • 1 szkl. cukru
  • cukier waniliowy
  • budyń śmietankowy
  • sok z jednej cytryny
  • 1/2 szkl. oleju
  • 2 szkl. mleka

    Sposób przyrządzenia:
    Wszystkie składniki ciasta zagnieść. Ciastem wyłożyć spód i boki blachy do pieczenia.
    Składniki masy zmiksować i wylać na ciasto. Piec ok. 1 godziny w 180 stopniach. Na 15 minut przed wyjęciem z piekarnika wierzch ciasta zalać pianą z 3 białek i 1/2 szkl. cukru. Zapiec na złoty kolor.
    Smacznego ;-)
    ***


    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz