Sernik jest idealnym ciastem nie tylko na święta. A sernik z rosą, to "okaz", który się zawsze udaje.
Jest bardzo puszysty i wyrośnięty. Wygląda cudownie, a smakuje jeszcze lepiej :-)
Składniki potrzebne do przyrządzenia:
Ciasto:
- 3 szkl. mąki
- 1 margaryna
- 3 żółtka
- 1/2 szkl. cukru
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- cukier waniliowy
Masa:
- 3 kostki sera śmietankowego
- 3 całe jaja
- 1 szkl. cukru
- cukier waniliowy
- budyń śmietankowy
- sok z jednej cytryny
- 1/2 szkl. oleju
- 2 szkl. mleka
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki ciasta zagnieść. Ciastem wyłożyć spód i boki blachy do pieczenia.
Składniki masy zmiksować i wylać na ciasto. Piec ok. 1 godziny w 180 stopniach. Na 15 minut przed wyjęciem z piekarnika wierzch ciasta zalać pianą z 3 białek i 1/2 szkl. cukru. Zapiec na złoty kolor.
Składniki masy zmiksować i wylać na ciasto. Piec ok. 1 godziny w 180 stopniach. Na 15 minut przed wyjęciem z piekarnika wierzch ciasta zalać pianą z 3 białek i 1/2 szkl. cukru. Zapiec na złoty kolor.
Smacznego ;-)
***
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz